Lækker græsk Moussaka – LCHF style

Åååhhh – jeg bliver ved med at glide tilbage til ferien på Kreta i juni. Jeg ved faktisk ikke hvorfor lige det er den ferie, der betager mig. Vi var på Fuerte Ventura i april og det var også en fantastisk ferie med god med – men på en eller anden måde, så sneg Kreta sig ind under huden på mig.

Så – derfor har jeg lavet moussaka. På Kreta var det svært at få en uden kartofler. En fortalte mig at det var fordi turisterne var uvante med auberginesmagen og derfor blev der tilsat kartofler for at mildne smagen. Om det har noget på sig, skal jeg ikke gøre mig klog på, men i denne opskrift er der ingen kartofler – kun aubergine, hvilket gør det til en ægte LCHF Moussaka! 😀

Skøn moussaka med frisk græsk salat - I <3 it! :-)
Skøn moussaka med frisk græsk salat – I <3 it!

Ingredienser (4 personer):
Kødsovs
1  Aubergine
500g hakket oksekød
1 løg (ikke striks)
1 fed hvidløg (ikke striks)
1 ds hakkede tomater (uden sukker)
Smør eller kokosolie til stegning
Salt & peber
Krydderier; basilikum, oregano, rosmarin, timian,  stødt spidskommen

Ostesovs:
2 æg
2 dl cremefraiche 38%
2 dl revet ost (jeg valgte flødehavarti 60%)
Salt & Peber
1 smule revet muskatnød

Sådan gør du:
Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

Auberginen skæres i skiver og saltes med groft salt. Stilles til side i mindst 30 minutter. Dette trækker den bitre smag ud.

Løg og hvidløg hakkes og svitses i smør/olie i en gryde eller dyb pande.
Når løgene er blevet klare tilsættes oksekød og der røres indtil al kødet har taget farve.
Tilsæt hakkede tomater og krydr efter smag og behag. Jeg anvender ikke rosmarin og timian i, da jeg ikke bryder mig om disse, mens andre synes de hører til.
Bland det hele og lad det stå og simre mens du blander ostesovsen.

Æg, cremefraiche og ost blandes godt sammen. Krydres med salt, peber og muskatnød.

Auberginerne skylles godt og duppes tørre.
Lægges i et lag i bunden af et ovnfast fad.
Læg et lag kødsovs og så de sidste aubergineskiver, hvis der er flere. Resten af kødsovsen fordeles i fadet.
Til sidst toppes med ostesovsen.

Bag i ovnen i 20-30 minutter og server med en god græsk salat!

VELBEKOMME!! 😀

Lækker moussaka, direkte fra ovnen
Lækker moussaka, direkte fra ovnen

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *