Om mig

Mit navn er Bettina Vestergaard og jeg er i skrivende stund 54 år gammel.

Denne blok er et hobby projekt. I det virkelige liv arbejder jeg i min virksomhed; Thehøj Guldtryk & Rosetter (www.thehoj.dk), hvor jeg fremstiller præmierosetter.

Min fritid bruger jeg på mine islandske heste og mine hunde, der er Australsk kelpie.

Baggrunden for denne blog er at jeg er og har altid været lidt af et madøre og efter min første graviditet i 1995, hvor jeg tog 23 kg på, har jeg haft et anstrengt forhold til netop mad. Min vægt har været meget svingende og jeg har faktisk på intet tidspunkt siden da, været i ro og følt mig tilfreds med min vægt, krop og den mad jeg indtog.

Da jeg i sin tid bestemte mig for at tabe mig, blev jeg straks fanget af “low fat” bølgen. Jeg købte Susan Powters bøger og regnede slavisk på at der aldrig var mere end 30% fedt i den mad jeg indtog. Senere blev Anne Larsen, den danske fortaler for det fedtfrie liv, min “guru” og jeg har været en af dem, der har vasket fedtet ud af min mad.
Og jo – i perioder tabte jeg mig, men det var aldrig et holdbart vægttab og mine tanker var konstant beskæftiget med mad. Ikke på den gode og konstruktive måde, men på den måde, der betød at mad altid var lige med dårlig samvittighed for mig!
Jeg forstod ikke hvorfor netop JEG var så dårlig til at opnå et resultat.  I mine øjne gjorde jeg alt hvad jeg kunne og forsagede stort set alt fedt, især det mættede fedt og spiste ikke et helt æg i årevis, fordi blommen var for fed.  jeg fulgte alle de officielle kostråd og spiste mange måltider i løbet af en dag. Tog ingen steder uden et lager af nødder eller anden “akutmad” til når jeg gik sukkerkold.
Men jeg må have rygrad som en regnorm, for jeg røg i fælden og spiste for meget igen og igen.

Der skulle gå mange år – ja frem til januar 2014 før jeg fandt ud af at jeg måske slet ikke var på rette vej!
I efteråret 2013 begyndte jeg med spæde skridt at interessere mig for LCHF filosofien. Jeg læste en masse om teorien bag og om alle de mennesker, der havde haft god effekt af at skifte over til denne livsform. Men alt indeni mig strittede imod! Det var jo stik i mod alt det jeg havde lært igennem mange mange år!
Men i julen 2013 fik jeg det så skidt med mig selv, min mad og min vægt at jeg bestemte mig for at der skulle ske noget.
Efter nogle veloverståede fødselsdage og fester i januar, startede jeg præcis den 27/1-2014 og det har jeg ikke fortrudt!
Jeg er nu blevet så grebet af det at jeg søger dybere og dybere ned i LCHF filosofien og har fået lyst til at dele mine tanker omkring det – derfor denne blog!

/ Bettina 🙂

8 tanker om “Om mig”

 1. Hej Bettina,

  Meget inspirende historie 🙂 jeg er 35 og har haft yo yo vægt i en del år efter mine graviditeter, men efter LCHF har jeg et stabilt blodsukker. Jeg vil gerne af med 35 kg ca, men det haster ikke, det vigtigste er velværen så kommer det andet sikkert med tiden 🙂 Har du kørt striks mens du har tabt dig eller har du også haft brøderstaninger engang imellem?

  Hilsen Ann

  1. Det er dejligt du også har opdaget LCHF – for mig har det i hvert tilfælde betydet at jeg er blevet mere afslappet omkring min kost. 🙂

   Jeg kører striks i perioder, men det er ikke som sådan noget, jeg vælger. Det afhænger af mit humør.
   Og ja. jeg spiser brøderstaninger og også rodfrugter. 🙂

 2. Hejsa
  Spændende at læse din “historie”, der næsten ordret minder om min. Samme alder (måske lige et par år ældre), samme forløb med fedtforskrækkelse, mislykkede slankekure mm. Jeg har også fundet ro med LCHF, selvom det er svært for mig at tabe de sidste 15 kilo på kosten.
  Bedste hilsner Kathe

  1. Hej Kathe.
   Tak for dit indlæg!
   Jeg tror vi er rigtigt mange i vores “generation”, der har været nærmest neurotikere, når det kom til fedt.

   Måske mangler jeg også lige 5 kg mere i at være decideret slank – men det ser ud til at min krop ikke er enig med mig i den tanke, så lige nu er jeg ok med at se ud som jeg gør…..
   Det bedste er at jeg har det så meget bedre og så er de sidste kg ikke så vigtige 🙂

 3. Hej Bettina.
  Kan kun tilslutte mig Charlotte.
  Jeg startede også i november sidste år på LCHF og vil bare ikke tilbage på “normal” kost. Kroppen har så meget bedre af denne kostform.
  Har stille og roligt smidt 7 kg siden starten, uden at øge motionen!
  Har lige været på ferie i 1,5 uge, hvor vi ikke kunne følge LCHF. Det kunne mærkes, både fysisk og psykisk. Så nu er vi tilbage på LCHF 🙂
  Glæder mig til at følge din blog

  1. Hej Susanne

   Ja – det er helt utroligt som kroppen trives på denne kost. De fleste der vælger at droppe kosten, gør det jo ikke fordi de som sådan mistrives, men det er oftest fordi de har valgt LCHF som en slankekur og som mister tålmodigheden fordi de ikke taber sig.
   Personlig har jeg tabt mig et sted mellem 8-10 kg og en masse cm de kritiske steder omkring lårene. Lige nu ser det ud til jeg står stille her og det er faktisk ok. Jeg er ikke nogen årsunge, men en moden kvinde med 2 fødsler bag mig – det ses, men jeg er faktisk rigtigt godt tilfreds med mit udseende lige nu.
   Men endnu vigtigere – så har LCHF givet mig en større ro og velvære og det alene er nok til at jeg fortsætter med LCHF, selvom badevægten siger jeg burde tabe mig 5 kg mere.
   LCHF er vejen frem for mig – ingen tvivl om det!

   Skriv endelig her på bloggen, hvis der er noget du vil vide eller har brug for at fortælle! 🙂

 4. Hejsa.
  Jeg vil meget gerne være med her.
  Jeg har spist LCHF siden november og har bestemt kun fået det bedre, både psykisk og fysisk.
  Jeg synes at det er rart med nogle sider hvor vi kan søge inspiration, samt hjælpe hinanden.
  Glæder mig til at vi kan dele vores fælles interesse/livstil. ;o)
  Charlotte

  1. Hej Charlotte.
   Du er meget velkommen her. Jo flere jo bedre. Byd gerne ind med tips og ideer og har du en god opskrift, tager jeg den gerne med. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

– en blog om LCHF liv og mad på den fede måde….