Det kan være svært at omstille sig.

Nu har jeg levet efter LCHF principperne i en måned!

Herregud, vil nogen sige – det er jo ingenting! Hvordan kan du så sidde her og blogge om det? Du kan jo ikke vide ret meget om det så!

Til det kan jeg kun sige, at jeg i hvert tilfælde har læst og stadigt læser en masse om det, så min teoretiske viden burde efterhånden være på plads. men det jeg virkeligt føler jeg kan bidrage med lige nu, er selve det at lægge sit liv om til LCHF.

Selve beslutningen var ikke så svær, for et eller andet skulle der ske. Dels fordi jeg ikke ville blive ved med at være så træt af mig selv og min krops ladhed og dels fordi jeg har mange daglige smerter og var/er nysgerrig efter hvordan kosten påvirker dem.

Men selv med en så stærk beslutning i bagagen, så viste det sig alligevel at være svært! Dels har jeg oplevet en del overgangs besvær (dette vil jeg skrive om i et senere indlæg) men det sværeste har været at overvinde mine gamle vaner og fedtforskrækkede opdragelse.
Det er simpelthen “fysisk” svært for mig at række ud efter Creme Fraiche 38% i stedet for Cheasy 5%. Eller bruge smør til stegning i stedet for olie. At spise fuldfed ost, i stedet for Cheasy gummiost. I starten havde jeg direkte dårlig samvittighed og en lille formanende stemme i øret, der fortalte mig at det var helt galt det her – jeg ville end med at blive voldsomt fed!

Så jeg gik halvvejs og ventede på at jeg ville blive straffet for mit skifte – men halløjsa!! Der skete ikke noget grimt!! Tværtimod! Jeg begyndte at tabe mig og jeg fik mad der smagte godt og meget. Min sult blev stillet og jeg havde ikke længere brug for at have Akutmad parat.
Det jeg oplever som den største forskel er at jeg ikke længere roder skabe/skuffer igennem for et eller andet udefinerbart, som jeg trænger til hver eftermiddag.
Jeg har ikke længere en indre uro i kroppen. I stedet er jeg mæt og tilfreds og min krop stresser ikke.

Siden jeg lagde mit liv om for en måned siden, har jeg tabt mig  5,5kg og jeg har på ingen måde været sulten. Ja faktisk er jeg ikke længere fristet af søde ting, for min krop er i ro og mæt.
Så sent som i dag, var en god veninde på besøg og fik serveret en lækker fastelavnsbolle, mens hun var her. Jeg kunne sagtens have valgt at spise en med (intet er jo forbudt, det er mig selv, der bestemmer), men lysten og trangen var der ikke. Havde det været i “gamle” dage havde jeg nok spist begge boller og ikke serevert nogen for min gæst! 😀

Kort sagt – så er jeg superglad for min beslutning og går du og overvejer om det kunne være noget for dig – så tøv ikke. Prøv det!
Tag et lille kig på denne FILM – den svarer på en masse af de gængse spørgsmål der er omkring LCHF.

Lad mig gerne høre hvad du tænker og mener om det….!! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.