Bettinas hindbærsnitter LCHF style.

Jeg har altid tidligere været ret berømt for mine hindbærsnitter. I hvert tilfælde i familien. 🙂
Især i sommer halvåret, hvor jeg selv kan hente de friske hindbær i min have, så jeg begyndte så småt at lede efter en opskrift, der kunne bruges i mit nye LCHF liv.
Helt tilfældigt dukkede der så en opskrift op på Urtekrams hjemmeside, så den tog jeg udgangspunkt i.

Resultatet blev, synes jeg selv, rigtigt godt! Så hermed min version af en glutenfri lchf venlig hindbærsnitte!

Lækre snitter!
Lækre snitter!

lngredienser (8 stk):
75 g mandelmel (hjemmelavet eller ikke affedtet)
50 g kokosfibermel
75 g kokosolie eller blødt smør
2 spsk Sukrin Gold
1 tsk citronsaft
1 tsk vaniljepulver

300 g friske eller frosne bær
2 spsk sukrin
2 spsk chiafrø

1 æggehvide
5 spsk sukrin melis

Sådan gør du:
Mandelmel, kokosfibermel, sukrin gold og vaniljepulver blandes godt sammen.
Tilsæt kokosolie/smør og citronsaft og dejen æltes/røres til den er smidig og sammenhængende som mørdej.
Dejen pakkes ind og stilles i køleskab i mindst 1 time.

Stil ovnen på 160 grader varmluft.

Dejen rulles ud til 2-3mm mellem 2 stykker bagepapir og stikkes ud i runde eller firkantede former af passende størrelse. Husk der skal være et lige antal udstikninger. 16 stk til 8 færdige snitter.
De udstukne stykker lægges på en bageplade, beklædt med bagepapir og bages i ca. 10 minutter. Bundene skal virke lidt bløde/halvfærdige i det, når de er færdigbagte, så hold løbende øje med dem, så de ikke bliver for mørke.
De færdige snitter afkøles på en bagerist.

Hindbærrene hældes i en gryde og overdrysses med sukrin. Bringes langsomt i kog. Når de har simret lidt, så bærrene er kogt ud, røres chiafrøene i og massen køles af.

Rør en glasur af sukrin melis og æggehvide. Tilsæt hviden lidt af gangen. Hvis glasuren bliver for tynd, tilsættes lidt ekstra sukrin melis.

Læg snitterne sammen ved at placere en stor klat hindbærmasse på halvdelen af de afkølede snitter.
Læg den anden halvdel ovenpå. Pynt med glasuren.

Klar til at spise!

Velbekomme!

 

 

5 tanker om “Bettinas hindbærsnitter LCHF style.”

  1. Hej! Åhh de er såå lækre de snitter! Tak for denne skønne opskrift! Er såå taknemmelig for at hindbærsnitter snydes vi ikke for på LCHF 😀

    Har et spørgsmål: følger din opskrift, men første gang jeg lavede dem, smuldrede dejen efter tiden i køleskabet.. og igen i dag, 2 gang, smuldre den igen .. så det er bare øv! Hvad gør du?? 😱

    1. Hej Anita.

      Undskyld – jeg havde faktisk overset din kommentar! :-/

      Jeg ved ikke om du har fået løst det, men en af årsagerne kan være den kokosfibermel du bruger. Jeg har oplevet at der kan være forskel på, hvor godt de suger væsken. Selv anvender jeg kokosfibermel fra Urtekram. hvis du bruger en anden, kan det være du skal regulere lidt på mængden.

      En anden mulighed er selvfølgelig at tilsætte lidt mere væde og så undgå at dejen bliver alt for kold.
      Da jeg en gang lod den være i køleskabet natten over, var den helt umulig at arbejde med indtil den blev lidt varmere.

      Lad mig gerne høre, hvad du finder ud af 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.