Bettinas medaljer med rabarberskum.

Rabarber!!! Så er det da helt klart forår!

Rabarber er en grønsag og dermed en oplagt LCHF råvare. I min have har jeg 4 forskellige sorter. Nogle sure og nogle søde. De skal helt klart laves til rabarber kompot, men jeg tænkte at de måtte kunne bruges til mere end det. Jeg så så en opskrift på medaljer et sted og lod mig inspirere til at lave disse lækre sommerkager.

Lækker flødeskumskage
Lækker flødeskumskage

 

Ingredienser (6 kager):

Mørdej

400g rabarber
3 spsk kokossukker eller sukrin gold
2½ dl piskefløde
Vaniljepulver efter smag

Sådan gør du:

Bunde til medaljer
Færdigbagte bunde til medaljerne


Bundene klargøres.

Rabarberne renses og skylles. Skæres i stykker på ca 2 cm.
Stykkerne lægges i et ovnfast fad og blandes med kokossukker/sukrin og sættes i ovnen ved 170 grader (varmluft) i ca. 20-30 minutter. De skal være helt møre. Tages ud og køles helt ned.

Møre rabarber
Møre rabarber

Fløden og vanilje piskes til skum. Ikke for fast, men alligevel så den holder formen.
Bland fløde og rabarberne nænsomt. Undgå at få for meget af den flydende sirup i bunden af det ildfastefad, med over i fløden.
Gem lidt rabarber til pynt.

Læg de 6 bunde op og fordel skum på dem. Læg de resterende 6 bunde på som låg og pynt med de resterende rabarber.

Velbekomme!

 

En tanke om "Bettinas medaljer med rabarberskum."

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *