Varm morgengrød med chiafrø & mandler.

Her til morgen surfede jeg lidt rundt på facebook og så et indlæg, hvor mange var begejstret for en varm morgengrød.
Så var det at det slog mig – at sådan en har jeg også lavet, men vist aldrig fået på bloggen. Det skal der da straks rådes bod på, så her kommer den.

Lækker mættende grød. En god start på dagen.
Lækker mættende grød. En god start på dagen.

Ingredienser (1 – 2 pers):
1 dl vand
1 dl piskefløde
1 dl mandler
2 spsk chiafrø
15g smør (ca. 2 spsk)
½ spsk sukrin gold
1 tsk vaniljepulver
1 nip salt
Kanel og smør som tilbehør.

Sådan gør du:
Hæld vand og chiafrø i en kasserolle og lad det trække mindst 5 min. Gerne 10.  🙂
Hak mandlerne meget fint. Så det bliver mandelmel.
Når chiafrøene har trukket, tilsættes resten af ingredienserne i kasserollen og grøden opvarmes ved jævn varme. Rør jævnligt i grøden, så den ikke brænder på.
Varmes igennem til grøden har samlet sig – det sker når smørret er smeltet.

Serveres med et drys kanel og en klat smør på toppen.

Hvis grøden ønskes i en mejerifri version, erstattes smør med kokosolie og fløde med kokosmælk.

VELBEKOMME!! 😀

5 tanker om "Varm morgengrød med chiafrø & mandler."

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *