Her til morgen surfede jeg lidt rundt på facebook og så et indlæg, hvor mange var begejstret for en varm morgengrød.
Så var det at det slog mig – at sådan en har jeg også lavet, men vist aldrig fået på bloggen. Det skal der da straks rådes bod på, så her kommer den.
Ingredienser (1 – 2 pers):
1 dl vand
1 dl piskefløde
1 dl mandler
2 spsk chiafrø
15g smør (ca. 2 spsk)
½ spsk sukrin gold
1 tsk vaniljepulver
1 nip salt
Kanel og smør som tilbehør.
Sådan gør du:
Hæld vand og chiafrø i en kasserolle og lad det trække mindst 5 min. Gerne 10. 🙂
Hak mandlerne meget fint. Så det bliver mandelmel.
Når chiafrøene har trukket, tilsættes resten af ingredienserne i kasserollen og grøden opvarmes ved jævn varme. Rør jævnligt i grøden, så den ikke brænder på.
Varmes igennem til grøden har samlet sig – det sker når smørret er smeltet.
Serveres med et drys kanel og en klat smør på toppen.
Hvis grøden ønskes i en mejerifri version, erstattes smør med kokosolie og fløde med kokosmælk.
VELBEKOMME!! 😀
Hvis jeg bruger købemandelmel, er det så også en dl. jeg skal bruge?
Hej Lone.
Ved ikke om du fandt ud af det – men ja, 1 dl er den mængde mel, der skal bruges.
/ Bettina 🙂
Kan jeg evt lade Cia frø står i blæsten natten over
Du kan sagtens lade dem stå natten over….. Om det er nødvendigt at de skal stå i blæst, er jeg ikke helt sikker på. 😉