Ostekage u/ost a la Bettina

denne “ostekage” har fået sit navn, fordi det lige en ostekage, har konsistens som en ostekage, men faktisk ikke er en ostekage! 🙂

Det er faktisk nærmere en flødekage, men nu kan alle, der ikke kan lide ost altså også få “ostekage”!

Det er helt klart en af mine favorit kager og den er også super velegnet til dessert. Jeg har et stykke tid fiflet med at få den gjort LCHF venlig og nu er det endelig lykkedes!!

"Ostekage" uden ost med hindbærtopping.
“Ostekage” uden ost med hindbærtopping.

Ingredienser ca 4. personer:
10 stk kanelkager a la Bettina
100g smør
2½ dl piskefløde
2½ dl Græsk yoghurt 10%
2 tsk Sukrin Gold
½ tsk vaniliepulver
300g friske eller frosne bær
2 spsk Sukrin
1 – 2 spsk Chiafrø

Sådan gør du:
Kanelkagerne brækkes i mindre stykker og blandes godt op med smeltet smør på en pande eller i en gryde. Pas på de ikke kommer til at stege.
Kanelkagemassen kommer op i en passende form og trykkes godt sammen. Sættes på køl.
Fløden piskes godt stiv og blandes med græsk yoghurt. Smages til med Sukrin Gold og vaniliepulver.
Massen fordeles ovenpå kanelkagebunden og sættes igen på køl.

Bærrene kommes i en gryde, drysses med sukrin og varmes langsomt op. Lad simre kortvarigt og drys så chiafrøene i, for at jævne “marmeladen”. Prøv jer lidt frem.
Den afkølede marmelade fordeles på toppen af kagen.
Voila – færdig.

Kagen kan med fordel laves dagen i forvejen og opbevares på køl, til den serveres. det bliver den bestemt ikke dårligere af!!

Velbekomme!

2 tanker om “Ostekage u/ost a la Bettina”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.