Jordbær creme kage

Ja, man kan vel nærmest sige at jeg starter hvor jeg slap for et år siden – nemlig med min favorit……JORDBÆR!!! 🙂

Forleden kom min mand hjem med en hel kasse flotte Jordbær. Han sagde det var i stedet for blomster – hmmmm, han ved hvad jeg kan lide! 😉
Da jordbær på denne årstid ikke er heeelt så saftige og smagfulde som jeg foretrækker dem, så valgte jeg at bruge dem i en dessertkage i stedet for at spise dem med fløde.
Udgangspunktet for kagen er den samme creme som min “ostekage uden ost“, men bunden og opbygningen er lidt anderledes.

Resultatet blev rimeligt godt, selvom jeg slog den lidt for hurtigt sammen – men smagen blev perfekt.

Ingredienser springform 20 cm:
Bund:
1 dl solsikke kerner
2 dl mandler
100g smør
2 spsk Sukrin Gold eller Suvida Gylden
2 tsk kanel (jeg bruger en smule mere, men min mand synes det er for meget kanel)

Fyld:
2 bk jordbær

Creme:
2½ dl piskefløde
2½ dl Græsk yoghurt 10%
2 spsk Sukrin Melis eller Suvida Flordrys
1 tsk vaniliepulver
1 tsk citronsaft

Sådan gør du:
Start med at forberede bunden.
Mandler og solsikkekerner hakkes til en grov mel.
Smørret smeltes på en pande; sødemiddel, kanel og de hakkede kerner tilsættes.
Blandes godt sammen til en ensartet masse.

Smør bunden på en 20cm springform og sæt ringen på.
Hæld massen fra panden i formen og tryk den sammen, så den er nogenlunde lige tyk hele vejen rundt.
Stilles til afkøling i køleskabet.

Jordbær:
Bærrene skylles og toppen skæres af. De største bær (8-10 stk) halveres og der tages en 5-6 bær fra til pynt. Resten hakkes op i mellemfine stykker.

Creme:
Piskefløde, sødemiddel og vanilje piskes til en fast skum. Den må dog ikke piskes så meget at den bliver smøragtig.
Vend Græsk Yoghurt i. Cremen skal være jævn og let.

Opbygning:
Tag formen med den afkølede bund ud af køleskabet.
Sæt kageplastik ned langs kanten på ringen. Hvis ikke du har kageplastik, kan husholdningsfilm bruges – det gjorde jeg, for min plast var pist væk forsvundet…??!!
Sæt de store halverede jordbær langs kanten på ringen hele vejen rundt. De placeres så den flade del er ud mod ringen.

Tag 3/4 af cremen fra og kom i en sprøjtepose. Fordel massen rundt om jordbærrene hele vejen rundt. Sørg for der er et hul i midten af formen. Gem til til at afslutte med.
Bland de hakkede jordbær med den resterende creme og fyld det i hullet i midten. Afslut med creme fra sprøjteposen, så toppen af kagen bliver ensfarvet.

Læg lå på (evt film) og stil på køl i minimum 2 timer.
Jeg foretrækker at lade den trække natten over.

Pynt:

Alle, undtagen 1, af de resterende jordbær halveres og hvis det er muligt, skæres endnu en skive.
Læg en ring af jordbærskiver på midten. Det er den ydre ring af jordbær blomsten, så der skal være plads til at lægge 3 lag mere.
Inden i den ydre ring lægges et lag jordbærskiver mere – halvvejs oppe på den første ring. Sådan forstættes til det kun er et lille hul i midten – her sættes det sidste jordbær, der blev skånet for halvering. 🙂

Kagen kan holde sig et par dage i køleskab.

VELBEKOMME!! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *