Som det ret hurtigt vil kunne ses, så er jeg ret glad for kylling og bruger det meget i min madlavning.
Dette er en ret som børn er rigtigt glade for – Nuggets er altid en succes.
Jeg har valgt mandler som “rasp”. Det giver en del kulhydrater, ingen tvivl om det, men det giver også det gode fedt fra mandlerne.
Hvis der vælges groft rugmel som rasp, vil der kunne spares fedt. Men melet indeholder jo altså den slags kulhydrater som vi ikke er så begejstrede for. Så der skal spares på det. 🙂
Ingredienser ( ca. 14 nuggets):
110g mandler
350g kyllingebryst u/skind
1 æg
2 spsk piskefløde
Salt og Peber efter behov
Sådan gør du:
- Ovnen varmes op til 175 grader.
- Mandlerne hakkes så groft eller fint som du ønsker. Blandes med salt og peber.
- Ægget piskes sammen med fløden.
- Kyllingebryst skæres i passende nuggets stykker.
- Kyllingstykkerne vædes godt i æggeblandingen og vendes derefter i de hakkede mandler.
- Lægges på en bradepande, der er beklædt med bagepapir.
- Sættes i ovnen i ca. 30 minutter.
Server med kogt blomkål og/eller broccoli med en slat mayodressing.