Ret hurtigt efter mit skifte til LCHF, gik det op for mig at jeg var ubetinget fan af de mange palæo brød der var at bage, så til sidst lod jeg være med at spise brød. Jeg brød mig simpelthen ikke om den der meget æggeagtige/søde smag det giver, når der skal anvendes 8-10 æg i et brød.
Men efter lidt søgen og eksperimenteren fandt jeg efterhånden alternativer. Jeg har allerede lagt opskriften på et lyst brød herind (LCHFbrød 1) og her kommer så et mere rugbrødsagtigt alternativ med kun 3 æg.
Opskriften har jeg lånt hos madbanditten.dk og så tilpasset den lidt. Resultatet er et mere cremet kernebrød, der smager mere som almindeligt rugbrød.
Men husk – hvis du gerne vil tabe dig eller køre ret striks LCHF, så skal du også begrænse indtaget af dette brød. Selvom det ikke indeholder så mange kulhydrater og sukker som et almindeligt brød gør, så er kernerne jo ret rige på kulhydrater. Men en god skive med smør og ost i ny og næ, går nu nok an! 🙂
Ingredienser
3 æg
1 spsk mayonnaise (Hellmann’s eller hjemmelavet)
2 spsk creme fraîche 38%
3 dl reven ost (vælg en rimelig smagsneutral)
1-2 tsk salt (vent med at tilsætte al saltet, til du har smagt dejen)
1½ tsk bagepulver
1 spsk loppefrøskaller
5-6 dl blandede frø efter din smag.
Sådan gør du
Æg, mayonnaise, creme fraiche og osten røres godt sammen.
De tørre dele tilsættes og røres sammen til en våd dej.
Dejen hældes i en brødform beklædt med bagepapir og bages i ovn ved 225 grader varmluft i 25 – 30 minutter. Sæt brødet ned på nederste rille, hvis toppen bliver for mørk.
Tip:
Fugt brødformen med lidt vand inden du forer den, så er bagepapiret nemmere at styre.
Velbekomme ! 🙂
En tanke om “LCHF kernebrød”