Har hørt en del mene at det er ret dyrt at leve LCHF style fordi der er mange specialprodukter mm.
Og ja – men kan da sige at der i sær i starten, skal købes nogle andre ting ind, end det der plejer at være i et basis køkken. Men det er jo så i stedet for det man plejer at købe og man skal derfor ikke købe begge dele.
Nogle af disse varer er måske dyre i anskaffelse, men min erfaring er at de også er ret drøje i brug. Man bruger jo ikke 500g pofiber i en opskrift, som man tidligere brugte mel.
Nogle tror også at det er nødvendigt at handle økologiske produkter, for at få det optimale ud af LCHF. hertil kan jeg kun svare, at det jo er helt op til den enkelte. Selv køber jeg visse produkter i økoversionen mens andre købes ind efter pris eller mængden af kulhydrater som parameter. Forleden skulle Michael købe agurkesalat og det viste sig at den økologiske indeholder meget mere kulhydrat end den “almindelige” og så er det den almindelige der ryger i kurven.
Vi har også erfaret at vi spiser mindre mad. Tidligere var det mindst 3 store måltider + det løse der skulle laves i f.eks weekenderne, men nu klarer vi os med 2 gode måltider og måske et mindre i løbet af dagen. Og vi spiser mindre mad til måltidet. Portionerne er blevet mindre.
Indkøb af pålæg mm forekommer kun når vi har gæster.
Noget andet er at vi her i husholdningen sparer en del penge på at vores impuls indkøb af slik, chips eller anden “hygge” jo helt er forsvundet. Og set i bakspejlet har det alligevel ud gjort en ret stor del af vores madbudget.
Så alt i alt synes jeg ikke at vi på bundlinien, kan se at det er blevet dyrere for os at leve LCHF end det var tidligere. Når blot den første hurdle er overstået, med indkøb af de specialvarer man selv vælger at have i køkkenet, så er lejet vist som det var tidligere.
Hvad er jeres erfaring med det? Bruger I flere penge end I gjorde før? Køber I mange specialprodukter? Hvis ja – hvilke? Hvad er gode LCHF basisvarer i din verden?
Helt enig. I starten kan det også virke dyrt, fordi der f.eks. bruges mange æg, og man har måske lyst til at prøve alle mulige erstatningsbrød, men efterhånden retter tingene sig ind, og det hele lander på et leje, hvor det enten er lidt billigere eller på niveau (fordi man ikke køber slik, kage, chips, morgenmad på stationen, frokost på cafeen), og man ikke hele tiden spiser.
Totalt enig. Den første hurdle er dyr, men derefter det samme, eller måske lidt mindre