En af favoritterne her i huset har altid været en traditionel kartoffel/porre suppe.
Efter overgangen til LCHF er kartofler jo ikke længere en en del af den daglige kost, så ind med blomkålen i stedet!
Og Hvor jeg tidligere lavede suppen med olie og kaffefløde for at spare på fedtet, har jeg nu erstattet disse med smør og piskefløde – og tro mig! LCHF versionen af favoritsuppen er bestemt ikke mindre populær end den oprindelige!
Let at lave, super lækker og billig! What’s not to like?! 🙂
Ingredienser (4 personer):
1 stort blomkål
2 porrer
25g smør
3 dl piskefløde
1 l vand
1 terning grønsags boullion
200g bacon i tern
Salt/peber
Sådan gør du:
Skær blomkålen i buketter og kog dem i vandet sammen med boullion terningen. De skal koges helt møre.
Rens porrerne og skær dem i tynde skiver. Smelt smørret på panden og hæld porreringene i. Steges ved middelvarme til de er møre. De skal ikke tage farve.
Steg bacontern sprøde.
Når blomkålen er møre hældes vandet over i en beholder. Hæld porrer og fløde sammen med blomkål i gryden og blend det hele med en stavblender*.
Når suppen er jævn, tilsættes boullionvandet til suppen har den ønskede konsistens.
Smag til med salt og peber.
Server straks med sprøde bacontern på toppen!
VELBEKOMME! 😀
Fantastisk suppe. Nem at lave, dejlig smag og få kulhydrater. Det er bestemt ikke sidste gang, jeg har lavet denne suppe
Dejligt at høre! Altid en fornøjelse når opskrifterne vækker begejstring! 🙂
Mums kartoffel/porrer suppe lyder bare så lækkert, og det ser ud til at være en virkelig lækker suppe denne her 🙂
Mange hilsner,
Nadja, http://sunderehverdag.dk
Det er en superlækker suppe, der er billig, mætter godt og er nem at lave – så….. “What’s not to like?!” 😀
Ser godt nok lækkert ud – må prøve i næste uge:-) Vi savner kartoffelsuppen så vildt…..