Koldskål

Sommeren lod vente på sig i år – men nu ser det ud til at den er her. I hvert tilfælde de næste par dage!
Til sommer hører koldskål – helst med jordbær, men det havde jeg ikke lige hjemme.

Denne koldskål er super nem at lave og smager som den “gammeldags” med kærnemælk.
Jeg har ikke opfundet kammerjunkere endnu – men ved at Jane på madbanditten har været i gang.

Lækker svalende koldskål til en varm sommerdag.
Lækker svalende koldskål til en varm sommerdag.

Ingredienser (4 pers):
2 dl Græsk Yoghurt 10%
1 stang vanilje
4 tsk Sukrin Gold
½ dl piskefløde
1 portion æggemælk
Saften fra 1 – 2 citroner

Sådan gør du:
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland kornene med 1 tsk Sukrin, så du får “vaniljesukrin”.
Pisk Græsk Yoghurt, piskefløde, vaniljesukrin og sukrin sammen til en let og cremet masse. Det er vigtigt at sukrinen er helt opløst.
Tilsæt iskold æggemælk og rør sammen. Smag til med citronsaft.

Det var det – så har du lækker koldskål.
Hvis du på forhånd ved at du er til en ret sød koldskål, skal du nok tilføje lidt ekstra sødemiddel.

VELBEKOMME! 😀

2 tanker om "Koldskål"

  1. Uhh, det ser sørme lækkert ud – koldskål til morgenmad. Jeg studser dog lidt over, at du skriver at man skal tilsætte en hel portion æggemælk – der er 7 dl vand i – tænker, at det bliver en MEGET stor portion koldskål, eller er der mon noget, jeg har misforstået? Spændende blog, i øvrigt 😉

    1. Hej Lene!

      Det bliver en portion, der svarer nogenlunde til, hvad man ville får ud af 1l kærnemælk. 🙂

      Så du kan sagtens halvere mængden, hvis du ikke får spist så meget i løbet af et par dage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *