En af udfordringerne her i huset, er madpakker eller den der lille hurtige bid mad. Det er nogle gange så omstændigt at få pakket den rigtige mad eller lige tage et eller andet til den lille sult. Altså noget som ikke er et hårdkogt æg, for det løber man lidt sur i synes jeg.
Disse madmuffins er blevet en stor succes hos min mand, der er den af os, der har madpakker med. Nu tager han en evt kødrest + muffins eller bare et par muffins med på job og så behøver han ikke mere.
Før fik han ikke noget til frokost og når så det hvide franskbrød eller kage (der er altid nogen, der giver kage i den biks) kommer på bordet om eftermiddagen, ja så hopper han i med begge ben. Men det er slut nu! 🙂
De er også gode til morgenmaden.
Det gode ved disse muffins er at de kan varieres i det uendelige. Du får her opskriften på en grunddej – og til den kan du så tilsætte det du har lyst til; en kyllinge rest, grønsagsrester, pølser, tomat & Oregano (tomat uden kerner) for Italiensk inspiration. Det er faktisk kun din fantasi, der sætter grænser.
Skriv gerne og fortæl om din favorit!
Ingredienser (12 stk):
Grunddej:
2 æg
100 g flødeost
2 fed hvidløg (presset)
100g mandelmel (malede mandler)
½ dl pofiber
2 tsk bagepulver
250g revet mozzarella
0,75 dl Creme Fraiche
75 ml vand
Evt. 100g pølse/kylling/skinke eller andet.
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 180 grader varmluft/200 grader alm. ovn.
Æg og flødeost piskes godt sammen og de øvrige ingredienser blandes i.
Hældes i muffin forme og bages i ca. 30 minutter.
Afkøles og opbevares efterfølgende på køl.
VELBEKOMME! 😀