Jeg er begyndt at bløde lidt op på nogle af principperne i hardcore LCHF.
Bl.a er jeg begyndt at indføre en smule frugt igen. Frugt er nemlig nok noget af det jeg har savnet mest.
Nu skal det ikke forstås sådan at jeg er til 6 frugter om dagen, men af og til spiser jeg et æble med masser af flødeskum til – eller jeg tilsætter æbler i maden og lidt frugt i kager.
Her får I opskriften på en banankage, der har vakt stor succes i familien og hos mange ikke LCHF gæster.
Ingredienser:
100 g smør
4 – 5 spsk sukrin gold
3 æg
5 spsk mandelmel (malede mandler)
2 – 3 spsk Pofiber
2 spsk. Fiberhusk
4-6 spsk. kakao alt efter hvor stærk man ønsker kagen
2 tsk. bagepulver
1-2 mosede bananer
Sådan gør du:
Tænd ovnen og sæt den på 180 grader alm. varme.
Smørret smeltes i en kasserolle eller mikrobølgeovn. Pas på det ikke bliver mørkt.
Alle øvrige ingredienser blandes sammen mens smørret smelter og til sidst blandes smørret godt ind i dejen.
Hæld dejen i en mellemstor brødform, der smøres eller fores med bagepapir. Bages midt i ovnen i ca. 35 minutter.
Stik i kagen med en kødnål for at vurdere om den er færdig. Hvis ikke dejen hænger ved, er kagen færdig bagt.
Serveres med flødeskum eller creme fraiche.
VELBEKOMME!! 😀