Lækre snack mandler – med kanel, lakrids eller choko/kaffe

Panikken breder sig lidt. For da manden og jeg kørte en stille tur i det grå søndagsvejr, gik det op for mig at træerne så småt er ved at skifte farve. Og jeg er slet ikke klar til at give slip på sommeren!

Mine tanker vandrede så videre og selvom tanken om kold regn, slud, sne og blæst fik mundvigene til at hænge nedad, så er det et lille lyspunkt i alt det grå og mørke, nemlig julen!
Jeg elsker jul! Ikke så meget for alle de penge og tid, der skal investeres i at finde de perfekte gaver, men mere alle de lys der tændes og den hygge og nærhed, der også følger med. Og med hygge følger også en MASSE mad og konfekt.
En af mine yndlingskonfekt er brændte mandler, som jeg i øvrigt aldrig, har holdt mig til udelukkende at spise i juletiden.
Men det er jo slut nu! De brændte mandler består jo af sukker! 🙁

Hvad gør man så? Man laver nogle gode LCHF mandler! Ja well, mandler er jo ikke striks LCHF, men alligevel….
Derfor kunne jeg glæde mig over at jeg har lavet 2 varianter, der nu indgår som en basis snack her i huset. Pludseligt så det hele meget lysere ud! 😀

lakridsmandler
Lakridsmandler

Ingredienser:
4 dl mandler
2 spsk sukrin gold
2 spsk vand
25g smør

Til kanelmandler: 2-3 spsk kanel
Til lakridsmandler
: 2-3 spsk lakridspulver
Til choko/kaffe mandler: 2 spsk kakao, 1 spsk instant kaffe, 1 nip salt

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Bred mandlerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Sæt pladen med mandlerne ind i den varme ovn i ca. 15 minutter. Rod lidt rundt i mandlerne undervejs. De skal blive mørke og lugte “varmt” men ikke blive sorte.
Bland sukrin og vand i en kasserolle og sæt det til at koge indtil krystallerne fra sukrinen er opløst. Tilsæt smørret og lad det smelte.

Tag kasserollen af varmen og hæld mandlerne fra ovnen op i kasserollen. Bland godt.
Når alle mandler er smurt godt ind i smørblandingen tilsættes den ønskede smag.

Lakridsmandler:
Drys lakridspulver ud over mandlerne og bland godt igennem.

Choko/kaffe mandler:
Bland kakao, kaffe og salt i en skål og drys derefter over mandlerne i kasserollen.

Når mandlerne er blandet godt, bredes de ud på bagepapir if afkøler/tørrer.

Husk – at eftersom der er smør i blandingen, opbevares mandlerne bedst på køl.

VELBEKOMME!! 😀 

Choko/kaffe mandler
Choko/kaffe mandler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.