Koldskål

Sommeren lod vente på sig i år – men nu ser det ud til at den er her. I hvert tilfælde de næste par dage!
Til sommer hører koldskål – helst med jordbær, men det havde jeg ikke lige hjemme.

Denne koldskål er super nem at lave og smager som den “gammeldags” med kærnemælk.
Jeg har ikke opfundet kammerjunkere endnu – men ved at Jane på madbanditten har været i gang.

Lækker svalende koldskål til en varm sommerdag.
Lækker svalende koldskål til en varm sommerdag.

Ingredienser (4 pers):
2 dl Græsk Yoghurt 10%
1 stang vanilje
4 tsk Sukrin Gold
½ dl piskefløde
1 portion æggemælk
Saften fra 1 – 2 citroner

Sådan gør du:
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland kornene med 1 tsk Sukrin, så du får “vaniljesukrin”.
Pisk Græsk Yoghurt, piskefløde, vaniljesukrin og sukrin sammen til en let og cremet masse. Det er vigtigt at sukrinen er helt opløst.
Tilsæt iskold æggemælk og rør sammen. Smag til med citronsaft.

Det var det – så har du lækker koldskål.
Hvis du på forhånd ved at du er til en ret sød koldskål, skal du nok tilføje lidt ekstra sødemiddel.

VELBEKOMME! 😀

4 tanker om “Koldskål”

  1. Det ser rigtig lækkert ud – men er der en grund til, at du ikke bare laver koldskål helt traditionelt og bare tilsætter Sukrin i stedet for sukker?
    Kærnemælk er jo helt ok på LCHF, og med fløde og f. eks. ymer er det jo stadig ok, så vidt jeg kan se ☺️

    1. Alle mælkeprodukter er jo i princippet ok, fordi de ligger under 5g kulhydrat pr 100g – men du får bare hurtigt brugt en del kulhydrat når du tager et glas mælk eller kærnemælk, derfor bruger jeg det ikke.

      Hvis du er striks og gerne vil holde dig under 20g kulhydrat om dagen – eller mere liberal som mig, hvor jeg holder mig omkring 50g, så vil jeg hellere bruge de kulhydrater på grønsager.

      Men jeg er på ingen måde fanatisk 🙂 I weekenderne køber vi altid en liter sødmælk til lækre caffe latte. Min kaffemaskine kan nemlig ikke håndtere æggemælk og liet skal jo heller ikke blive alt for kedeligt! 😉

      Og – så får du lige en undskyldning. Jeg har haft mistet adgangen til dele af min side i næsten et år og har derfor ikke kunnet kommentere – men det kan jeg nu!Jubiiiii!! <3

  2. Uhh, det ser sørme lækkert ud – koldskål til morgenmad. Jeg studser dog lidt over, at du skriver at man skal tilsætte en hel portion æggemælk – der er 7 dl vand i – tænker, at det bliver en MEGET stor portion koldskål, eller er der mon noget, jeg har misforstået? Spændende blog, i øvrigt 😉

    1. Hej Lene!

      Det bliver en portion, der svarer nogenlunde til, hvad man ville får ud af 1l kærnemælk. 🙂

      Så du kan sagtens halvere mængden, hvis du ikke får spist så meget i løbet af et par dage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.