Herregårdsbøf med bønnefritter og blomkålsbearnaise.

Herregårdsbøf! En ægte cafeteriaklassiker og hvem elsker ikke denne ret?
Men nu er den i her i en LCHF version – bedre end nogensinde!

herregaardsboef

 

Lav det antal hakkebøffer I kan spise. Her i huset er det ca. 500 g kød til 4 personer. Gør jer selv den tjeneste og lav bøfferne af kød af en god kvalitet. Det er jo en herregårdsbøf! 😉

Bønnefritterne laves ved at hælde en passende mængde grønne bønner op i en frysepose. Jeg regner med ca. 700g til 4 personer.
I posen hældes også 1 – 2 spsk god raps- eller olivenolie.
Olie og bønner blandes godt og de olierede bønner hældes ud på en bradepande, beklædt med bagepapir. Der drysses med groft salt og bønnerne bages i ovnen ved 200 grader indtil de er lidt mørke/sprøde i farven. I min ovn er det ca. 20 minutter.

Blomkålsbearnaisen har jeg fundet på www.madbanditten.dk og det giver den lækreste blødeste hjemmelavede bearnaise, uden risiko for at skidtet skiller.  Og nej – man kan ikke smage blomkålen drenge! 😛

Ingredienser:

300 g blomkål
1-2 skalotteløg
250 g smør
2-3 spsk hakket estragon (frisk eller tørret)
1-2 spsk hvidvinseddike
1-2 tsk bearnaiseessens
2 æggeblommer
salt og peber

Sådan gør du!

Kog eller damp stykker af blomkål med hakket løg, indtil de er er bløde.
Smørret smeltes i en kasserolle ved lav varme. Vil du lave luksus versionen, hælder du det hvide skum fra og anvender kun det klarede smør. Men det smager nu altså også rigtigt godt i den version, hvor du bare hælder det hele i.

Blomkåls/løg blandingen hældes i en blender. Alle de andre ingredienser hældes i og det hele blendes hurtigt sammen.

Smag til med salt, peber og bearnaiseessens.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.