Efterår! Her i huset betyder det en masse frisk frugt, der smager himmelsk!
Ja, jeg ved godt at frugt i bedste fald er liberal LCHF, men da jeg spiser denne kost i det daglige og som en del af mit hverdagsliv, har jeg valgt at der skal være plads til den slags i ny og næ. Ikke mindst når jeg nu selv kan gå i haven og plukke de saftige frugter.
Om du har samme indfaldsvinkel til frugt er noget du må gøre op med dig selv. 🙂
Men her kommer en opskrift på en gang weekendhygge, baseret på friske blommer fra egen have. <3
Ingredienser:
Lakridsknas:
2 dl mandler
1 spsk sukrin gold
1 spsk vand
15g smør
1 – 2 spsk lakridspulver
Blommer trifli:
1 kg rensende blommer
3 spsk sukrin gold
2 spsk vand
1 tsk vaniljepulver
(evt. 1-2 spsk chiafrø til at “tykne” blommerne)
3 dl piskefløde
½ tsk vaniljepulver
Sådan gør du:
Lakridspulver:
Tænd ovnen på 220 grader varmluft
Hak mandlerne groft. Læg dem på en bageplade, beklædt med bagepapir og sæt dem i ovnen i 7-10 minutter. De skal dufte “varme” inden de tages ud. Rør lidt i dem undervejs.
Sukrin og vand hældes i en kasserolle og varmes op til sukrinen er smeltet. Tilsæt smørret og smelt det i vandet. Lad blandingen småsimre lidt.
Tilsæt de hakkede mandler og rør rundt til mandlerne har absorberet væsken. Drys lakridspulver over og rør godt sammen.
Smag til med lakridspulveret. Nogle foretrækker meget lakrids – andre mindre. 🙂
Bred mandlerne ud på et stykke bagepapir og lad dem køle af.
Blommetrifli.
Hæld vand, sukrin, vaniljepulver og blommer i en gryde og opvarm til det koger. Når det er begyndt at koge, skrues ned og blommerne står og småkoger i ca. 15 minutter.
Tag blommerne af varmen og nedkøl. Hvis blommemassen er meget tynd tilsættes chiafrø.
Når blommer og kans er afkølet, lægges triflien sammen i en en skål eller dessertglas. Skiftevis et lag knas og trifli.
Fløden piskes til skum sammen med vaniljepulver og afslutter triflien som top.
Perfekt som en gang hygge til kaffen eller som dessert!
VELBEKOMME! 😀