Brownies er nemme at lave i en lowcarb/gliutenfri udgave. Derfor findes der rigtigt mange opskrifter på LowCarb brownies. Men vi skal jo starte et sted og måske kommer der flere opskrifter til senere, men lad os lægge ud med denne opskrift på lowCarb, gluten- & sukkerfri brownies!
Disse Brownies er meget intense, bløde og fugtige. De indeholder meget chokolade og kakao så de smager – meget! 🙂
Ingredienser:
150g mørk chokolade mindst 70%
150g usaltet smør (men jeg bruger saltet 😛 )
90g sukrin
90g Mandelmel (jeg maler det selv)
30g mørkt usødet kakaopulver
4 store æg
½ spsk bagepulver
1 smule salt
Sådan gør du:
Forvarm ovnen til 190 grader varmluft
Hak chokolade og smør og kom dem i en stål- eller porcelænsskål
Chokolade og smørblandingen smeltes over vandbad og rør blandingen godt sammen.
Når blandingen er jævn tages den af varmen og afkøles.
Pisk æg og sukrin sammen til en skummende og luftig masse.
Tilsæt gradvis æggemassen til chokoladeblandingen. Rør godt sammen.
Herefter tilsættes de tørre ingredienser og det hele røres sammen til en jævn dej.
Hæld dejen op i bageplade der er foret med bagepapir eller smurt godt med smør.
Bag midt i ovnen i 15-20 minutter.
En brownie skal være fast i overfladen men stadigt blød og fugtig indeni, så pas på du ikke bager den for længe.
Lad kagen køle ned og skær herefter ud i passende stykker, server med kold piskefløde eller creme fraiche.
Energifordeling i hele kagen.
Fedt protein kulhydrat Kcal
250g 73g 50g 2346
Pr. Brownie, ved 20 stk
Fedt protein kulhydrat Kcal
13g 4g 2,5g 117
En tanke om “Enkle Low Carb Brownies”