Marineret mørbrad med blomkåls/broccoli ris og avocado.

Lækker og hurtig ret der smager blødt og lækkert.
Marineringen af kødet tilfører retten et eksotisk præg.

marineret moerbrad

Ingredienser (4 personer):

500g mørbrad
1 fed hvidløg
1 spsk soya (gerne sød)
2 tsk citronsaft
½ tsk kardemumme
½ tsk stødt koriander
1-2 spsk olivenolie
1-2 tsk sesamolie
1-2 avocado
2-3 dl piskefløde
1 blomkåls hovede
½ broccoli hovede

Sådan gør du:

Kødet
Start med at lave en marinade af presset hvidløg, soya, citronsaft, kardemumme, koriander og olivenolie. Hæld blandingen op i en frysepose.
Skær kødet ud i skiver på ca. ½ cm og læg disse i posen med marinade. Bland kød og marinade godt sammen og lade det trække i min. 30 minutter. Men jo længere jo bedre. Du kan med fordel lægge kødet til marinering dagen før.

Steg det marinede kød i en wok eller på en varm pande, så det får farve og bliver gennemstegt. Hæld sesamolien over og vend kødet i dette.
Tag kødet op af panden og kog den af med piskefløden. Smag til med salt og peber og læg kødet tilbage i flødesaucen.

Blomkåls/broccoli ris.
Blomkål og broccoli renses og skæres i grove buketter, der rives på et groft rivejern. Med en foodprocesser går det hurtigt.
De revne grønsager dampes i 5 minutter eller overhældes med kogende vand, der hældes fra igen efter ca. 5 minutter.  Sørg for at få afdryppet vandet godt.

Avocadoerne skrælles og skæres i både.

Velbekomme!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *