Makroner LCHF style

Bagværk er ofte en udfordring når man gerne vil spise LCHF kost. det kræver lidt tilpasning, fantasi og kreativitet, men det kan lykkes.

Jeg ville lave rabarberkage og til det skulle jeg bruge makroner, så jagten på en brugbar opskrift, der kunne tilpasses gik i gang.
Den fandt jeg hos bagenørden, der havde fundet en grundopskrift med mandelmel og så tilpasset den til det hun kunne lide. Jeg gik i en lidt anden retning, men grundopskriften er den samme.
Det kan godt være de ikke helt ligner traditionelle makroner, men de blev sprøde og de smager godt!

Lækre sprøde makroner. De er gode, selvom de er lidt mørke....
Lækre sprøde makroner. De er gode, selvom de er lidt mørke….

Til disse makroner har jeg anvendt hjemmemalet mandelmel af mandler med skal og kokossukker. Bruger man hvidt mel og sukrin er jeg ret sikker på resultatet kommer til at være en noget lysere makron.

Ingredienser (ca. 20 stk):
125g mandelmel
3 dråber mandelessens
1 æggehvide
3 spsk kokossukker eller sukrin

Sådan gør du:
Sæt ovnen til 150 grader varmluft eller 180 grader alm. varme.
Alle ingredienser blandes sammen til en dej. Rul små boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
Bages i ovnen i ca. 15-18 minutter.

Afkøles på en rist og opbevares efterfølgende i en lufttætbeholder. Ikke at det varer længe før de er spist, men så er det sagt, for en god ordens skyld 😉

VELBEKOMME!

 

2 tanker om "Makroner LCHF style"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *