Lækre kiks til indimellem…

Nogle gange trænger man bare til at spise et eller andet, selvom man ikke er viiildt sulten. Det er jo her den største risiko for at falde i og spise noget underlødigt og dumt opstår. For mig selv gælder det, at det i høj grad er en vane jeg skal lægge fra mig at jeg bliver lidt “sulten” sidste på eftermiddagen. For det er ikke en reel sult, men mere en rastløshed.
Mens jeg arbejder med at lægge denne vane fra mig (jeg er allerede nået et godt stykke), så har jeg lavet nogle fine kiks, der kan dække det behov, når det opstår.
Da de er lavet af hjemmemalet mel, bestemmer du selv hvor grove/fine vil lave dem.
Opskriften er fra bogen “Mæt & Slank med LCHF”

kiks

Ingredienser: (16 – 18 stk)
1 dl Hasselnødder
100g kokosmel
100g Solsikkekerner
2 spsk Sukrin Gold
1 tsk Vanilje fra kværn
1 æg
50g smeltet smør

Sådan gør du!
Opvarm ovnen til 150 grader varmluft.
Hasselnødderne ristes på en tør pande. Efter afkøling “nulres” nødderne i et stort stykke køkkenrulle, så skallerne løsner sig.
De afskallede nødder males til mel sammen med solsikkekernerne.
Kokosmelet ristes på panden og herefter blandes alle ingredienserne sammen til en dej.
Dejen trilles til små kugler, der trykkes flade og placeres på en bradepande, beklædt med bagepapir.
Bages i 15 – 20 minutter, til de er blevet gyldne i kanten.

De færdig bagte kiks afkøles på en rist og opbevares i en lufttæt beholder.

VELBEKOMME!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *