Islagkage a la Gateau Marcel. Chokolade med hindbær.

Faktisk kunne dette lige så godt være en opskrift på en superlækker chokoladekage – og hele den første del, beskriver faktisk hvordan du laver en Gateau Marcel chokoladekage LCHF style.  Det er min absolut favorit chokoladekage.

Men her i den varme sommer, har jeg lavet en variant med hindbær og fra fryseren. Ideen opstod fordi vi skulle fejre fødselsdag og der blev bestilt islagkager……. fra Toms.
Her kunne jeg jo ikke være med, så jeg måtte i tænkeboks. Resultatet blev denne kage, som jeg synes er fantastisk – og jeg er ret sikker på du vil give mig ret! 🙂

Den er supernem at lave og indeholder ikke nogen “fancy” ting, der ikke er i LCHF køkkenet i forvejen.

Big Time - en LCHF blog om mad og liv på den fede mådes billede.

Ingredienser:
Kage:
150g smør
150g Mørk chokolade*
5 æg**
4-5 spsk Sukrin Gold

Fyld:
250g frosne hindbær
2-4 spsk Sukrin Gold
1 tsk vanilje essens
2 dl piskefløde

* Jeg bruger 72% – synes 80%+ bliver for stærk i smagen. 🙂
** Dele af dejen skal spises “rå”. Danske æg er frikendt for salmonella, men hvis du er nervøs for det, bør du nok bruge pasteuriserede æg.


Sådan gør du:

Gateau Marcel kage:
Tænd ovnen ved 180 grader alm. varme / 160 grader varmluft.
Del æggene i hvider og blommer
Smør og chokolade smeltes over et vandbad – tilsæt sukrin og rør til det er godt opløst.
Tag chokoladeblandingen af varmen og rør æggeblommerne i 1 af gangen. Rør godt sammen til chokolademassen er ensartet og blank. Stil den til side.
Pisk æggehviderne stive. De skal piskes meget stive, men må ikke skille.
Vend de piskede hvider i den let afkølede chokolade masse. Bliv ved med at vende til dejen er jævn og ensartet.

Smør en springform og hæld halvdelen af dejen i den.
Resten af dejen sættes i køleskabet.
Bag midt i ovnen i ca. 15-20 min. Pas overfladen ikke bliver for mørk.

Bunden tages ud og afkøles helt.
Spred resten af dejen ud på den kolde bund. Her har du så faktisk lavet en Gateau Marcel kage ! 🙂

Men vi skal videre!!  Sæt kagen i fryseren i ca. 30 minutter.

Hindbærfyld:
Kort sagt – det hele blendes sammen til en ismasse. Tilsæt evt fløden lidt af gangen, så isen ikke bliver flydende. Konsistensen skal være a la softice.

Tag kagen ud af fryseren og spred hindbærisen ud på toppen.

I princippet er kagen nu klar til servering, men kan også sættes i fryseren til senere brug. Den skal så bare tages ud 15-20 minutter før servering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.