Hvidkålslasagne

En af de ting min kæreste glæder sig mest over ved LCHF kosten, er at vi ikke længere får pasta.  Han kan ikke fordrage pasta og har altid vrænget på næsen, når der stod pastaretter på bordet. Ikke fordi han ikke kunne lide sovsen eller kødet eller hvad det måtte være, men simpelthen fordi han ikke kunne lide pasta. Det vokser i munden på ham og han synes det er melet og slimet – uanset om det er frisklavet eller ej.
De tider er jo ovre nu – for nu er der ikke længere pasta på menuen.

Jeg ved man kan lave og købe Lowcarb pasta, men indtil videre har jeg valgt at navigere helt udenom det og istedet erstattet pasta med diverse grønsager. det gælder også i denne lasagne, hvor pastapladerne er skiftet ud med hvidkål.

Inden du bliver alt for skeptisk, så vil jeg straks sige at man faktisk ikke smager kålen, men den giver en god struktur på retten.
Her får du mit bud på en lasagnesovs, men du kan jo bare vælge at bruge din egen, hvis du allerede har en favorit.

Lækker lasagne med hvidkålsplader.
Lækker lasagne med hvidkålsplader.

Ingredienser (4 pers):
Kødsovs:
500g hakket oksekød1 stort løg
2 fed hvidløg
1 rød peber
1 squash
1 ds hakkede tomater
Stødt chili
Paprika
Tørret oregano
Salt & Peber
Smør til stegning

Hvidkålsplader:
4 – 5 store blade hvidkål

Ostesovs:
½ l Creme Fraiche 38%
100g revet ost
2 æg
Salt & Peber

Sådan gør du!
Sæt ovnen på 180 grader varmluft.
Smelt smør i en gryde.
Løg, hvidløg og peberfrugt hakkes groft og hældes op i det smeltede smør, hvor det steges ved moderat varme til løgene er klare.
Oksekødet tilsættes og der røres af og til, til kødet er brunt.
Squashen rives groft og tilsættes sammen med de flåede tomater.
Lad sovsen simre ved jævn varme. Når den er varmet igennem krydres den efter smag. Rør jævnligt.

Stilken fjernes fra hvidkålsbladene, der dampes eller koges let i saltet vand.

Cremefraiche, ost og æg røres sammen til en jævn masse, der krydres med salt og peber.

Alt lægges sammen i et ovnfast fad. Start med kødsovs, så hvidkål så kødsovs osv. Slut med et lag hvidkål.

Læg kød og hvidkål lagvis
Læg kød og hvidkål lagvis

Når lasagnen er bygget op af kødsovs og hvidkål, hældes ostesovsen på toppen.
Nogle foretrækker at have ostesovs i lagene også, så det kan man jo gøre som man ønsker.

Afslut med ostesovs
Afslut med ostesovs

Bag lasagnen i ovnen i 20 – 30 minutter, til overfladen er blevet brun.

Lækker smagfuld lasagne.
Lækker smagfuld lasagne.

Jeg valgte at servere med et tomatsalat med feta, oliven og lidt olie.

VELBEKOMME!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *