Hjemmelavet mayonnaise

En af de ting jeg har skulle vænne mig til med LCHF, er at brugen af mayonnaise er ok. Vel og mærke mayonnaise af en god kvalitet. De fleste færdigrørte mayonnaiser på markedet indeholder en hel del sukker og/eller olie af svingende kvalitet, så det gælder om at se sig for.
Når jeg køber mayonnaise er det altid Hellmann’s. Den er lavet på æg fra fritgående høns og rapsolie af høj kvalitet. Den indeholder dog også lidt sukker, men i forhold til mange andre, er det ikke meget.

Alternativet er naturligvis at lave sin egen mayonnaise. Det er ikke så svært som man skulle tro og kræver faktisk bare en stærk stavblender.
Denne opskrift indeholder, foruden æg og olie, også hytteost. det synes jeg giver en god konsistens.

Lækker hjemmerørt mayonnaise. Kan varieres i det uendelige.

Lækker hjemmerørt mayonnaise. Kan varieres i det uendelige.

Ingredienser:
1 stort æg (helst øko)
1 dl hytteost 4,5%
ca. 1 dl god rapsolie
1 tsk sennep
1 spsk hvidvins eddike
Salt & Peber

Sådan gør du:
Slå ægget ud i en høj beholder.
Tilsæt hytteosten, sennep, eddike og krydderier.
Sæt stavblenderen ned over ægget.
Tilsæt olie til al hytteosten er dækket med ca. 1 cm olie.

Alt blendes hurtigt sammen til en passende konsistens.
Færdig og klar til brug.

Denne mayonnaise kan varieres i det uendelige, med hvidløg til Aioli, frisk chili, krydderurter mm. Kun fantasien sætter grænser.

mayo1 mayo2

 

 

2 tanker om "Hjemmelavet mayonnaise"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *