Flødestuvet spidskål med mandler & tranebær

Her om sommeren består det meste af vores aftensmad af grillet kød + et eller andet tilbehør. Som regel sker der det, at manden i huset stolt kommer hjem og viser det bytte han har nedlagt i supermarkedets køledisk! Den stolte jæger bringer så byttet hjem til hulen og det er så op til mig at finde på et passende tilbehør, mens jægeren forkuller kødet på grillen. 😉
Sådan har det altid været herhjemme – i mandens verden er grillmad lig med kød og han ser helt forvirret ud, hvis jeg formaster mig til at spørge ham, hvad han tænkte vi skulle spise til kødet?!?! 😮

Men det er jo så blevet op til mig at finde på og eftersom jeg ikke har lyst til at bruge al for meget tid i køkkenet her i den lyse tid, så har jeg udviklet nogle favoritter, som jeg så veksler imellem. En af disse er flødestuvet spidskål med mandler og tranebær. De 2 sidstnævnte ingredienser, betyder at retten ikke er striks, men hvis man undlader dem, så kan den sagtens indgå i en striks diæt.

Lækker cremet spidskål, passer til det meste kød.
Lækker cremet spidskål, passer til det meste kød.

Ingredienser (2 pers):
1 mellemstort spidskål
50g smør
1 dl piskefløde
50g tørrede tranebær
25g mandler
Salt & peber

Sådan gør du:
Smørret smeltes i en dyb pande eller en gryde.
Kålen snittes mellemfint og hældes op i panden med det smeltede smør. Varmes godt igennem, til kålen er blevet blød og mør. Vendes regelmæssigt, så det ikke bruner.
Mandlerne hakkes groft.
Når kålen er faldet sammen og er blevet mør, tilsættes fløde, mandler og tranebær. Retten varmes hurtigt igennem og smages til med salt og peber.
Klar til servering – det var da nemt?!

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *