Chili Con Carne – LCHF style

I går var jeg til hundetræf hos den kennel, hvor jeg har købt min hund. Da det er en lidt speciel race (Australsk Kelpie), er det altid dejligt at mødes med andre “lidelsesfæller” og snakke med dem og deres hunde.
Til sådan et arrangement bliver der jo snakket om løst og fast. Til frokost går det op for flere at jeg har taget et valg omkring min kost, idet jeg ikke spiste de, ellers meget lækkert udseende og fristende, sandwich, der blev serveret.
Det giver jo altid anledning til lidt snak og rigtigt mange var positivt interesserede, og så snakker jeg jo gerne….  🙂

På et tidspunkt hører jeg så mig selv sige, at jeg ikke længere har så stor fokus på mad, som jeg havde tidligere. At mad ikke længere fylder så meget i mit liv. Det har jeg så efterfølgende tænkt lidt over, for er det nu også sandheden? Før i tiden snakkede jeg jo ikke kost med alt og alle, til forskellige arrangementer, ligesom jeg heller ikke var med i og aktiv i flere kostgrupper på facebook og jeg brugte heller ikke tid på at fotografere min mad, nedskrive opskrifter og blogge om det. Så at sige at mad ikke længere fylder så meget i mit liv er da vist ikke helt sandt?!?!
Men det er jo faktisk det jeg føler, på trods af alt det ovenstående. Så hvordan kan det så være?
Efter at have tænkt lidt over det, så tror jeg det er fordi mad ikke længere er lig dårlig samvittighed for mig! Selv når jeg, som i går, vælger at spise et stykke kage, så er det et bevidst valg fra min side. Jeg nyder at have taget det valg og spist et lækkert stykke kage, men stopper efter 1 stykke, hvor jeg tidligere ikke ville kunne styre det.
Før i tiden følte jeg mig hele tiden sulten og havde derfor ikke et reelt valg, når der kom fristelser i nærheden af mig. Jeg ved godt mange vil sige – “så vis dog lidt rygrad”, men fakta er bare, at det havde jeg ikke. Min krop følte sig ubalanceret og i underskud, hvorfor jeg var oppe mod kræfter, der var stærkere end mig.
Noget af det bedste jeg oplever ved at spise LCHF mad, er at det er MIG, der bestemmer! JEG vælger at spise et stykke kage, fordi jeg ønsker det. Så nydes stykket i fulde drag. Væk er den dårlige samvittighed og alle frustrationer over ikke at have styrke nok til at stå i mod.
Jeg er nu i kontrol over min mad, fordi min krop er tilfreds og mæt. Mangler ikke sukkeret fra kagen rent fysisk, så derfor kan jeg tage et bevidst valg om at deltage i det sociale omkring kagespisning.

Jeg tror det er denne frihed og følelse af at være den der bestemmer, der gør at jeg nu føler mad ikke længere fylder så meget i mit liv. Jeg nyder min nye livsstil og har derfor ikke svært ved at holde fast – for den betyder en masse gode tilvalg for mig, hvor tidligere tider bestod af en masse fravalg og “forbud”. I dag forbyder jeg ikke mig selv noget som helst, jeg udvælger bare med omhu hvad jeg vil spise hvornår.

En af mine tidligere favoritretter var en stærk og fyldig Chili Con Carne. Det er det stadigt – men nu en en LCHF version, hvor kødet smager af mere, men bønnerne er valgt fra. Jeg kan godt lide bønner, men det store indhold af kulhydrat får mig til at vælge dem fra.
Her kommer så en opskrift på en lækker, stærk og fyldig Chili Con Carne LCHF style – bønnerne er erstattet af den allestedsnærværende blomkål! 🙂

Stærk og fyldig Chili Con Carne med Creme Fraiche 38% på toppen.
Stærk og fyldig Chili Con Carne med Creme Fraiche 38% på toppen.

Ingredienser (4 pers):
500g fedtrig hakket oksekød
1 lille blomkålshoved
1 peberfrugt
3 mellemstore tomater
1 ds. hakkede tomater
1 mellemstort løg
2 fed hvidløg
1-2 friske/tørrede chili efter smag og behag
1 – 2 tsk spidskommen efter smag
Salt
Peber
50g smør

Creme Fraiche 38%

Sådan gør du:
Blomkålen hakkes rimeligt groft i stykker der minder om de bønner de skal erstatte i retten.
Løg og hvidløg hakkes mellemfint.
Peberfrugt og chili skæres i tynde stænger.
Smørret smeltes i en stor gryde og blomkålen vendes godt igennem i smørret sammen med hakket løg og hvidløg.
Tilsæt hakket oksekød og steg til kødet har taget farve.
Krydr kødet med spidskommen og rør det hele godt sammen.
Tilsæt grofthakket tomater og dåsen med flåede tomater, kog op og smag til med salt og peber.

Lad retten simre i mindst 30 minutter ved svag varme og rør jævnligt igennem.
Smag til inden servering og servér den med en god klat Creme Fraiche 38% på toppen.

Velbekomme!!

Lige lækkert med en iskold danskvand, en kold øl eller et glas rødvin!
Lige lækkert med en iskold danskvand, en kold øl eller et glas rødvin!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *