Blomkålsrisotto

Ris er jo ikke længere noget vi spiser her i huset. Og i starten savnede jeg det måske lidt. Mest fordi det jo er superlet at lave ris til stort set alting.
Men i dag tænker jeg ikke så meget over det. Ris er primært erstattet af blomkål, der ofte smager af mere og bedre end de lidt flade ris.

I går fik vi så en nem blomkålsrisotto, der er supernem at lave og som kan gå som tilbehør til mange ting, eller måske endda spises uden yderligere dikkedarer!
Risotto er jo Italiensk, så det er det jeg har taget udgangspunkt i rent smagsmæssigt, men man kan jo i princippet variere som man vil. 🙂

Lækker velsmagende blomkålsrisotto - så får man sneget lidt ekstra grønsager ind.
Lækker velsmagende blomkålsrisotto – så får man sneget lidt ekstra grønsager ind.

Ingredienser (4 personer):
1 mellemstort/stort blomkålshoved
4-5 tomater
1 stort løg
1 frisk chili – så stærk som I ønsker det 🙂
1 dåse hakkede tomater
1 dl piskefløde
25g smør
Salt, peber, tørret/ frisk oregano og basilikum

Sådan gør du:
Blomkålshovedet renses og rives groft.
Løg og tomater skæres i grove tern. Rens og hak chilien.
Smørret smeltes i en dyb pande eller en gryde.
Svits løgene til de er klare og tilsæt tomater, chili og blomkål. Det hele svitses godt og blandes sammen til tomaterne begynder at slippe skindet.
Tilsæt hakkede dåsetomater, fløde og urterne. Lad det hele simre i 10-15 minutter, til blomkålen er blevet mør. Smag til med salt og peber.
Pas på ikke at koge ved for høj temperatur, så væden fordamper for hurtigt. Risottoen skal ikke være svømmende, men heller ikke tør. 😉

Servér til lyst eller mørkt kød…. Eller spis som det er….

VELBEKOMME! 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *