80’er klassiker med ægte fløde!

Dagen i går udviklede sig ikke helt som planlagt og endte i kaos og stress.
Tidligere ville sådan en dag nemt kunne resultere i at jeg røg i slikskålen og aftensmaden blev til noget “take away”. Men i går var mit sukkermonster helt i ro, selvom mange andre monstre rørte på sig og det betød at jeg midt i kaos, sagtens kunne finde ro til at lave god mad.
Det blev til en af mine 80’er favoritter, nemlig koteletter i fad! Nu med ægte fløde og smør i stedet for alle mulige/umulige erstatninger og så fik jeg ryddet godt ud af grønsagsresterne i køleskabet.
Jeg har lagt mærke til at vi spiser meget mindre mad her i huset nu. Præcis som forudset. Maden er mere mættende og vi er derfor aldrig vildt sultne, når vi sætter os til bords og så smager maden af meget mere, så det betyder at maden er mere noget vi sidder og nyder frem for noget der skal hugges ind, så vi kan komme videre.
Så denne portion til 4 personer er rigelig til os nu, hvor vi før i tiden ville have kunnet spise den bare 2 personer.

Koteletter i fad med blomkålsris.
koteletter i fad1

koteletter i fad2

Ingredienser (4 pers)
4 stk nakkekoteletter
1 stort løg
2 ds. hakkede tomater
2 dl fløde
smør til stegning
Parmesanost
Diverse grønsager (i dette tilfælde anvendte jeg porre og rød peber)
1 stort blomkålshoved

Sådan gør du
Ovnen sættes på 180 grader.
Smørret smeltes i panden og nakkekoteletterne brunes. Krydres med salt og peber.
Løg og øvrige grønsager hakkes groft.
Koteletterne lægges i et ovnfast fad og de hakkede grønsager hældes på panden og svitses til løgene er klare. Anvend krydderier efter smag og behag.
Grønsagerne hældes over koteletterne i fadet.
Hæld tomater og fløde i fadet og drys parmesanosten over til sidst.
Sættes i den varme ovn og steger i ca. 30 minutter.

Riv blomkålen groft og damp/kog i nogle minutter. Dryp godt af og server blomkålsrisen til koteletterne.

Velbekomme!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *